УВОДНИК ПРЕДСЕДНИКА У ГРАДСКОМ ВОДИЧУ
30.08.2010
У пословно-туристичком водичу Града Ниша и југoисточне Србије број 27. који издаје «CITI маркетинг центар» у Нишу објављен је уводник који је потписао проф.др Игор Новаковић, председник Градске општине Палилула. У тексту, који отвара стране овог престижног часописа, председник Новаковић се обраћа Нишлијама а посебно Палилулцима следећим речима: «Квалитет живота у једној заједници зависи од бројних фактори као што су природно и друштвено окружење, очувана животна средина и стабилан привредни амбијент. Конкретно то значи и добро материјално стање сваког појединца, сваке породице, доступност разних садржаја који испуњавају наше потребе. То је наш циљ пројектовања развоја Градске општине Палилула, једне од пет градских општина Града Ниша, који од 2008. године, након локалних избора и формирања нове власти, успешно остварујемо. Ових дана смо обележили две године успешног рад у Градској општини Палилула. Веома смо задовољни што ће пројектовани четворогодишњи план развоја Општине бити остварен до краја ове године-пре рока.»

У даљем тексту проф.др Игор Новаковић истиче компаративне предности Палилуле. «Градска општина Палилула је развојно оријентисана општина. Економски развој остварује путем инвестиција које се могу одвијати у различитим видовима. Најобухватније су свакако «greenfield» инвестиције попут индустријске зоне Доње Међурово али и „brownfield“, као што је простор компаније Вулкан и Електронске индустрије. Свесни смо чињенице да је на путу европских интеграција развој локалне заједнице усмерен ка тржишном механизму и да је заснован на искуству где економски напредак појединог подручја искључиво зависи од способности заједнице да рационално ангажује материјалне а посебно људске ресурсе. Радимо веома да Градској општини Палилула, обезбедимо развојни пут и место у оквиру Стратегије развоја Града Ниша и Региона, да понудимо стратешке приоритете који се реално могу остварити у наредном периоду развоја-закључује председник Новаковић у уводнику градског водича.

CITI VODIČ је пословно - туристички водич града Ниша који излази два пута годишње ( јануар - јул ) у тиражу од 10.000 примерака, на 236 колорних страна формата А5 Квалитет ове публикације чине илустроване репортаже о привредним, туристичким и угоститељским објекатима вредних пажње наших грађана и гостију, што доприноси бољој комуникацији међу привредницима, као и бољој информисаности грађана. У склопу Citi Vodiča, као посебан део на великом броју страница је и Citi Autoadresar , посвећен аутомобилизму, који треба да послужи како оглашивачима, тако и грађанима Ниша као водич кроз аутомобилизам у нашем граду. Дубок је траг који је Citi marketing centar оставио у протеклих једанест година на развоју маркетинга, а уједно и на промоцији културних и других дешавања у Нишу.